Vejledning & teknisk support til dine nye carbon hjul - Miles-Cycling

Dette er en brugervejledning til dit nye Miles hjulsæt.

Vejledningen skal til enhver tid følges, idet garantien på dit hjulsæt kan bortfalde, såfremt du ikke følger anvisningerne for brug og vedligehold. Carbon hjulsæt og medfølgende bremseklodser bør altid installeres efter anvisningerne i vejledningen.

 Før du tager dine carbon hjul i brug

Tjek dit nye carbon hjulsæt for fejl eller mangler

Vær sikker på, at der ikke sidder tape, emballage eller andet på dine cykelhjul.

Når du afmonterer plastikbeskyttelses hætter skal du være opmærksom på at du kun fjerner hætterne og ikke nogle af komponenterne i navet

Dine DT Swiss nav er helt nye og har endnu ikke kørt – derfor vil smøremidlet i lejet stadig være lidt ”fast” i det og give en anden lyd end dit gamle nav. Det er normalt og skal blot køres til.

Når du monterer dæk på dit nye hjulsæt skal du være opmærksom på, at da der er tale om fælge i nyeste aerodynamiske og brede profil, vil du opleve at det kan være sværere an montere specielt de helt nye og ”friske” dæk. Der findes forskellige guides på YouTube til montering af dæk på højprofil fælge og ellers er hovedreglen at du skal ”trække” mest muligt i dækket forud for montering og sikre dig at den første og anden dækring ligger i midten af fælgen når du forsøger at krænge den sidste dækring ind over fælgen. I nogle tilfælde kan det hjælpe at smøre fælg og dæk med en lille smule sulfo/opvaskemiddel.

Montering af hjulsæt

Montér de tilhørende bremseklodser beregnet til Carbon hjul. (ikke for DISC)

Installér kassetten efter fabrikantens forskrifter og med det rette moment.

Montér de medfølgende quick release på hjulene. (Ikke for DISC)

Montér det medfølgende fælgbånd.

Montér dæk og slanger.

Montér for- og baghjul på cyklen.

Justér bremser og bremseklodser. Vær opmærksom på at bremseklodsen bremser på bremsefladen med god afstand til dæk og til den del af carbon-profilen der ikke er bremseflade

Kom luft i dækkene. Dæktrykket må aldrig overskride 8,5 bar. Anbefalet bremseområde er ca. 5 mm fra yderkanten af fælgen.

 Anbefalet max vægt inkl. cykel og rytter.

33 mm profil max 115 kg

44 mm profil max 115 jg

55 mm profil max 115 kg

88 mm profil max 115 kg

Vedligeholdelse af dit carbon hjulsæt

Du skal sikre dig at hjul og bremseklodser er fri for snavs og skidt inden hver tur. Dette giver den bedste køreoplevelse og længere levetid på hjulene.

Husk at kontrollere at bremser virker som de skal, og at der ikke sidder skidt og småsten i bremseklodserne, der vil medføre unødigt slid.

Cykelhjulene rengøres med vand og sæbe, samt en blød børste eller svamp. Der må ikke bruges kemikalier og opløsningsmidler, da de kan skade overfladen af carbon ringen.

Nav skal holdes tørre og rene, og det anbefales ikke at bruge højtryksrenser til rengøring. 

Bremseklodser til Miles carbon hjul – fælgbremse hjul

Det anbefales at bruge de medfølgende bremseklodser. Andre godkendte bremseklodser er Swiss Stop.

Følges denne anbefaling ikke bortfalder reklamationsretten.

De første 200 km på dit nye carbon hjulsæt (fælgbremse)

Carbon genererer meget varme når du kører nedad og bremser hårdt. Miles hjul er lavet at et specielt materiale der kan håndtere høje temperaturer.

Det anbefales dog at der køres efter evne, og bruges den rette bremse teknik med punktbremsning for ikke at overophede fælgen.Der vil være en tilkøringsperiode på ca. 200 km, og det anbefales ikke at køre på stejle nedkørsler inden.

Skades fælgene pga. overophedning skyldes det ikke fejl på fælgen men derimod fejlbrug.
Følges denne vejledning ikke, bortfalder reklamationsretten.

Reklamationsret på carbon hjul

Vi vil om nødvendig bede om dokumentation for brug af godkendte bremseklodser.Der er 24 måneders reklamation fra købsdatoReklamationsretten dækker hvis der er et mekanisk problem med hjulene, som kan bevises har været der fra starten af, eller hvis der er et andet mekanisk problem som følge af produktions, eller samlefejl.Reklamationsretten dækker ikke over normal slitage, skadede komponenter som følge af overvægt, køreegenskaber, eller farlig/forkert brug, eller styrt.Ej heller dækker reklamationsretten over slitage på sliddele der vil blive slidt som følge af brug. Herunder slid på lejer, dæk, slanger, kæde kassette, etc.


}
Statements

"Jeg har igennem en årrække, kørt på Miles R-Fifties hjul på flere forskellige rammer og altid været super tilfreds med dem.
Også i bjergene på Mallorca og omkring Gardasøen, i regn og sol, har de gjort det rigtig godt.
Har lige købt et nyt sæt med DISC til min nye ramme og kan
varmt anbefale dem."

Kenneth Holm Lildholdt

"I foråret 2018 lånte jeg et sæt Miles R-Thirties med til Italien. Hjulene ser jo godt ud og har gode komponenter så jeg var spændt på om de også kunne leve op til mine funktionelle forventninger. De blev testet i alt slags terræn og bestemt også på op og nedkørsler og testet for bremseegenskaberne. Det klarede de fint og jeg endte med selv at købe et sæt"

Michael Reihs

"Jeg har i foråret 2018 også købt et sæt Miles R-Fourties og må sige de ruller fantastisk, er stive og responsive på såvel op og nedkørsler. Derudover ser de lækre ud på cyklen og er bare “value for money”.
Jeg har købt flere high-end brands gennem tiden og vil
klart anbefale Miles til mine
cykelvenner fremover"

Bo Vilsgaard

Keep Up