Hvad vil det sige at køre tubeless?

Tubeless vil sige at køre ”uden slange”, måden man gør det på er ved at montere et særligt dæk på en fælg som er tubeless ready og i i stedet for at isætte en klassisk slange. Påfører man en særlig tape på fælgen forinden man monterer dækket og kan derefter med en særlig ventil hælde en ”sealent” væske ind i ventilen. Denne væske har den egenskab at den lukker de mindre huller der måtte opstå under kørsel idet den stivner i hullet og dermed lukker det.

Skulle man få et større hul/revne i dækket som gør at væsken ikke kan lukke hullet men derimod blot løber ud kan man lukke hullet med emballagen fra en gel eller lign. og indsætte en normal slange, pumpe og køre videre som ved en normal punktering. Det fungerer super fint og er, i stil med DISC bremsen, en teknologi som branchen arbejder hårdt på at gøre til ”the new normal” indenfor de kommende år.

Igennem de sidste mange år har såvel cross og MTB segmentet kørt tubeless og dermed kunnet køre med et lavere dæktryk, opnå bedre greb i underlaget og alligvel kunnet undgå de klassiske ”snake bites” hvor fælg og underlag mødes og dermed ”napper” et hul i slangen.

Få hjælp hos din lokale mekaniker for montage første gang og ellers se mere her

https://www.youtube.com/watch?v=6lKRYuaxLls

 


}
Statements

"Jeg har igennem en årrække, kørt på Miles R-Fifties hjul på flere forskellige rammer og altid været super tilfreds med dem.
Også i bjergene på Mallorca og omkring Gardasøen, i regn og sol, har de gjort det rigtig godt.
Har lige købt et nyt sæt med DISC til min nye ramme og kan
varmt anbefale dem."

Kenneth Holm Lildholdt

"I foråret 2018 lånte jeg et sæt Miles R-Thirties med til Italien. Hjulene ser jo godt ud og har gode komponenter så jeg var spændt på om de også kunne leve op til mine funktionelle forventninger. De blev testet i alt slags terræn og bestemt også på op og nedkørsler og testet for bremseegenskaberne. Det klarede de fint og jeg endte med selv at købe et sæt"

Michael Reihs

"Jeg har i foråret 2018 også købt et sæt Miles R-Fourties og må sige de ruller fantastisk, er stive og responsive på såvel op og nedkørsler. Derudover ser de lækre ud på cyklen og er bare “value for money”.
Jeg har købt flere high-end brands gennem tiden og vil
klart anbefale Miles til mine
cykelvenner fremover"

Bo Vilsgaard

Keep Up